Persoonlijke ontwikkeling

Lees verder! < Terug naar overzicht

Persoonlijke ontwikkeling

Hoewel er vaak diepere patronen ten grondslag liggen aan ons gedrag, is het niet altijd nodig om diepgaande therapie te volgen om tot gedragsverandering te komen. Bij coaching kijken we vooral naar het heden en vooruit.

 

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je jezelf verder wilt ontwikkelen. Persoonlijke groei gaat over het ontwikkelen van eigenschappen van jezelf, die het mogelijk maken je doelen te bereiken. Dit kunnen zowel materiële- als immateriële doelen zijn, zoals liefde en succes. Persoonlijke ontwikkeling gaat verder dan alleen maar een algemeen leerproces, kennisvermeerdering, ontwikkeling op je werk, groeien als persoon in vaardigheden en capaciteiten of bijvoorbeeld karakterontwikkeling.

 

Persoonlijke ontwikkeling heeft een diepere laag en dat is die van spirituele groei. Dit zorgt voor een bewust leven. Het gaat over bewustwording van jezelf, van jouw eigen kracht en jouw kwaliteiten. Daarvoor zijn zelfbewustzijn en zelfinzicht nodig. Maar ook leren loslaten wat je tegenhoudt jouw leven te leiden zoals jij dat graag wilt.

 

Graag help ik je om dit proces op gang te brengen zodat inzichten ontstaan in je eigen denken en handelen. Hierdoor zul je meer regie ervaren over je eigen leven. Dit maakt je tot een sterke persoonlijkheid die stappen durft te zetten en doelen weet te behalen.