Opvoedingsproblemen

Opvoeden gaat niet vanzelf maar met vallen en opstaan.

Lees verder! < Terug naar overzicht

Opvoedingsproblemen

Opvoeden gaat niet vanzelf maar met vallen en opstaan. Soms liegen kinderen of hebben boze buien. Ze willen bijvoorbeeld niet eten of niet naar bed. Eigenlijk hoort dit allemaal bij het normale gedrag van opgroeiende kinderen. Doordat kinderen hun grenzen aftasten, leren zij wat wel en niet mag. Iedere opvoedingssituatie kent wel eens perioden waarin er sprake is van dit gedrag. Wanneer echter dit soort dagelijkse moeilijkheden langere tijd aanhouden, is er mogelijk sprake van een opvoedingsprobleem.

 

Vaak voelen ouders zich machteloos en hebben steeds het gevoel de machtsstrijd te verliezen. Het kan zijn dat de ouders er met het volgen van hun eigen gevoel niet uitkomen en dat ze met vragen blijven zitten, zoals: Wat is er aan de hand met mijn kind? Wat kan en mag ik van mijn kind verwachten? Welke eisen kan ik stellen? En vooral, hoe maak ik mijn kind gelukkig?

 

Door middel van gesprekken ontstaan meestal inzichten en wordt duidelijk wat er aan de hand is. Soms ontstaan er problemen door patronen vanuit ouders, soms is er iets anders aan de hand. Vaak is er snel verbetering mogelijk. Wacht niet langer, meld je aan en werk aan kwaliteit van uw gezin.