Over Monique

‘Jezelf begrijpen is een belangrijk middel om je leven op orde te krijgen “.

‘Jezelf begrijpen is een belangrijk middel om je leven op orde te krijgen “.

Over Monique

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Jezelf begrijpen is een belangrijk middel om je leven op orde te krijgen “.

(Daniel Siegel uit Brainstorm).

 

Veel mensen worstelen met een scala aan onbegrepen gevoelens die vaak gepaard gaan met allerlei (lichamelijke) symptomen.

 

Zelf heb ik veel baat gehad bij de contextuele hulpverlening die de context waarin je opgegroeid bent, betrekt in de behandeling. Zo wordt er gekeken naar je gezin van herkomst en hoe je daar als kind hebt gegeven. In hoeverre is jouw geven gezien, op waarde geschat, erkend en afgebakend in je gezin van herkomst.

 

Wanneer die erkenning in je jeugd is uitgebleven om wat voor reden dan ook, kan het zo maar zijn dat je als volwassene oeverloos aan anderen geeft in de hoop die broodnodige erkenning alsnog te krijgen. Wanneer die erkenning opnieuw uitblijft, kan dit leiden tot woede-uitbarstingen, burn-out, psychosomatische klachten, depressie, laag zelfbeeld en ga zo maar door. Ook is het mogelijk dat je nu als volwassene onbewust verwacht dat anderen beschikbaar zijn voor jou waar je het als kind zo alleen hebt moeten doen. Vaak begrijp je niet waarom je zo doet, denkt of voelt.

 

Graag kijk ik met je mee naar je gezin van herkomst en je zorgpatronen, om zo jezelf uit de knoop te halen. Wanneer het helpend kan zijn, betrekken we mensen uit jouw context erbij, maar alleen als jij dat wilt en eraan toe bent. Ook al kunnen (familie/gezin/partner-)relaties ons veel pijn bezorgen, we hebben verbinding met anderen nodig. Wanneer het niet meer lukt om ons met anderen te verbinden, raken we ook de verbinding met onszelf kwijt. Dit kan leiden tot vervreemding, depressie en wanhoop.

 

Ik ben Monique Admiraal, getrouwd met Peter en samen hebben we drie kinderen.

 

Naast verbinding met anderen en met mezelf, is voor mij persoonlijk de verbinding met De Here God leidend in mijn leven. Wanneer dat voor jou ook geldt, kunnen we de Here God in onze gesprekken betrekken.

 

Here, u ziet alles van mij,

U kent mij helemaal zoals ik ben.

Psalm 139:1.