Jasper Visser

Wat je aandacht geeft groeit!

Wat je aandacht geeft groeit!

Over Jasper

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

 

 

“Wat je aandacht geeft groeit”

 

Met veel voldoening voer ik gesprekken met individuele personen en (echt)paren. We gaan op zoek naar de oplossing om (samen) weer ‘beter verder’ te kunnen. Mijn aanpak kenmerkt zich door oprechte interesse, empathie en soms de nodige confronterende scherpte. Niet wat u zegt is voor mij van belang, maar wat u bedoelt. Niet wat u elkaar tijdens de relatietherapie verwijt, maar wat u daardoor eigenlijk aan elkaar vraagt: houd me vast! Niet (alleen) de symptomen als angst, depressie, overspanning en identiteitscrises staan centraal. We graven samen dieper tot we de oorzaak hebben gevonden en aan de heling  en het herstel kunnen gaan werken.

Ik maak in de relatietherapie gebruik van EFT (Emotional Focussed Therapie) waarin gewerkt wordt aan hernieuwde verbinding. Echt contact, veiligheid en emotionele verbinding vormen de basis voor een duurzame relatie. In de individuele therapie maak ik vaak gebruik van de zogenaamde contextuele therapie. Deze therapie heeft veel oog voor het verleden, de context waarin we opgroeiden en het effect wat dit op onze ontwikkeling heeft gehad. Bewustwording kan tot heling leiden terwijl vervolgens de stap gezet kan worden naar een stabiele en volwassen identiteitsvorming.

 

Jasper studeerde Ontwikkelingspsychologie aan de Driestar Hogeschool en Theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Een specialisatie op het gebied van ‘relatietherapie’ volgde hij aan het CIVAS Opleidingsinstituut. Hij deed ervaring op als docent, trainer, mentor, ouderling en catecheet en schreef een aantal boeken.

 

Review van een echtpaar:

Nadat onze relatie een zware negatieve lading had gekregen door een opeenstapeling van (negatieve) gebeurtenissen was het hopen op een groot wonder waardoor we de warmte en liefde weer zouden kunnen gaan ervaren. Tijdens de intake bleek wel dat het een zware klus zou gaan worden om de plooien weer recht te strijken en de wrijving om te zetten in glans. Jasper ging deze uitdaging niet uit de weg om samen de liefde weer terug te vinden.

 

Het is heel prettig dat er, als het communiceren onderling niet meer lukt, wordt geleerd om elkaars liefdestalen te spreken en verstaan. Jasper was hierin een heel prettige tolk.

 

De betekenis van liefde in bijbels licht stond hierin ook centraal. De vraag werd gesteld wat liefde is en wat dit betekent in het leven naar elkaar toe. En is er ook liefde voor jezelf aanwezig. Aan de hand van voorbeelden en ondersteunende tools ( 5G’s en Pyramide van Maslow) werden we terug naar de basis gebracht om met een positieve blik te werken aan een gezonde relatie, gebaseerd op liefde zoals deze ook bijbels gezien bedoeld is.

 

Jasper is een warm open persoon, die goed luistert en je niet laat afdwalen. Hij isiemand die je moed toespreekt en eerlijk is. Dit is soms confronterend, om het gewenste resultaat te bereiken, maar altijd op een warme wijze. Het is met name belangrijk om van jezelf te houden, om de ander oprecht lief te kunnen hebben.

 

Jasper enorm veel dank voor jou inzet, eerlijkheid, betrokkenheid en je warmte tijdens onze sessies, die er aan bijgedragen hebben dat het wonder is gebeurd waar ik/we op hoopten: Samen kunnen we nu beter verder 😉

 

Review man:

 

De eerste afspraak bij Jasper kwam ik binnen zonder hoop en perspectief. Na de eerste afspraak liep ik naar buiten met nieuwe hoop en perspectief om met mezelf aan de slag te gaan.

 

Jasper is persoonlijk betrokken, zoekt uit wat voor jou helpend is. Als je wat zegt neemt hij het niet zomaar aan, maar vraagt door. Wat ervoor zorgt dat je goed nadenkt over dingen en hij je soms  laat inzien dat dingen eigenlijk anders zijn dan je zelf dacht.

 

Ik ervaarde de afspraken als fijn, soms confronterend, maar ik heb er veel aan gehad en ging iedere afspraak vooruit.