Zoektocht draagkracht/draaglast

Lees verder! < Terug naar overzicht

Zoektocht draagkracht/draaglast

We hebben een zoontje van 4 jaar. Afgelopen jaren is het niet mogelijk geweest om ons open te stellen voor een tweede kindje. Dit was voor ons een worsteling en heeft te maken met ons beider achtergrond, verleden in ons gezin van onze jeugd. We hebben Wim gevraagd met ons mee te denken over onze draagkracht en draaglast.

 

Het fijne van de contextuele benadering is dat je draagkracht vanuit je hele gezinssituatie bekijkt, eigenlijk al vanaf vroeger. Dingen vallen op hun plek. Eerdere hulp was altijd individueel gericht en ook vooral gericht op het inzetten van gedachten die je verder helpen (rationeel). Wim heeft ons weer geleerd dat de verbinding van je hoofd en hart belangrijk is. Zo krijgen emoties veel meer een plek in ons dagelijks leven.

 

Wim is een goede, eerlijke hulpverlener. Hij geeft vertrouwen omdat er geen waardeoordeel is. Niks geen gezeur of vaagheid: je praat met hem heel concreet waardoor je dagelijks leven verandert. Heel fijn dat Wim zoekt tijdens de gesprekken naar hoe God dingen bedoeld heeft in het leven van mensen. Die verbinding hebben we duidelijk ervaren.

"Niks geen gezeur of vaagheid: je praat met hem heel concreet waardoor je dagelijks leven verandert"