Sociale angst/identiteit

Lees verder! < Terug naar overzicht

Sociale angst/identiteit

Na weer huilend uit een gesprek te zijn gekomen, was ik het zat. Elke keer weer had ik het gevoel dat ik niet kon zeggen wat ik wilde en dat emoties mij aanvlogen. Door de jaren heen heb ik hier mee leren omgaan door moeilijke gesprekken uit de weg te gaan, me stil te houden en mijn mening voor me te houden.

 

Wim heeft me laten inzien dat ik er mag zijn in een gesprek, dat mijn mening ook telt. Daarnaast hebben we eraan gewerkt dat ik ruimte voor mezelf pak ik een gesprek. Ook leerde ik mijn gevoelens en die van de ander te onderscheiden. Door de gesprekken met Wim heb ik eindelijk het gevoel dat ik aan een gesprek kan deelnemen i.p.v. dat het gesprek me overkomt. Pas heb ik in een groep van twaalf mensen met allemaal een sterke mening, mijn mening kunnen zeggen zonder van frustratie te huilen. Wat was dat een lekker gevoel!

 

Wim sluit aan bij waar jij tegenaan loopt en kan dit goed beschrijven. Ik heb eerder coaching gehad, waarbij standaard hulpmiddeltjes werd aangeraden. Wim had gelijk de kern van mijn ‘probleem’ te pakken en ging aan de slag met ‘oplossingen’ die bij mij pasten. Deze individuele aanpak heeft mij enorm geholpen en ik zou iedereen aanraden om bij Wim langs te gaan!