Rouwverwerking & Opvoedingsprobleem

Man overleden, alleenstaand

Lees verder! < Terug naar overzicht

Rouwverwerking en Opvoedingsprobleem met zoon

Vrouw, 45 jaar Elselien
Probleem: Rouwverwerking/Opvoedingsprobleem met zoon
Situatie: Man overleden, alleenstaand

 

Naar aanleiding van moeilijk gedrag van mijn 15-jarige zoon heb ik mij aangemeld bij Wim. Na het intakegesprek zijn we tot mijn verrassing eerst gaan werken aan rouwverwerking. Twee jaar geleden heb ik mijn man verloren en ik ging daarna zo gewoon mogelijk door. Ik dacht dat dit de juiste manier was om mijn kinderen zoveel mogelijk bij te staan. Daarbij gaf ik het verdriet geen plek en daarmee maakte ik mijn overleden man niet zichtbaar maar juist onzichtbaar. We hebben met elkaar als gezin geleerd ruimte te geven aan het verdriet.

 

Ik heb geleerd te geven aan mijn man die er niet meer is. Hierdoor eer ik hem en heeft hij weer de plaats in ons gezin gekregen die hem toebehoort. De problemen bij mijn zoon zijn verdwenen doordat vader weer zichtbaar is en hij de plek van vader niet meer in hoeft te nemen. Daardoor is er weer zorg voor hem in plaats van dat hij moet zorgen voor mij.

 

Ik ben dankbaar voor deze vorm van hulpverlening, het heeft mij en mijn gezin enorm geholpen doordat ik inzichten heb gekregen in onderliggende patronen en mijn gedrag.
Inmiddels is er zelfs ruimte gekomen voor een nieuwe liefde en daar ben ik zeer dankbaar voor.

Ik kan iedereen Wim aanbevelen. Hij is deskundig, weet waar hij mee bezig is en is prettig in de omgang. Hij is nooit veroordelend en gaat niet uit van goed of fout. Je voelt je snel op je gemak