Relatieproblematiek

Lees verder! < Terug naar overzicht

Opnieuw getrouwd na overlijden partners

Wij zijn door onze predikant, die al diverse goede ervaringen had opgedaan met Wim, doorverwezen naar hem voor relatietherapie.
Wim zag al snel dat er bij onze problematiek verschillende dingen speelden: rouwverwerking, emotionele trauma’s, het wennen aan een 2e huwelijk, burn-outproblematiek, autisme van een van de kinderen, stemmingswisselingen enz.

 

Wij gingen er van uit dat we allebei apart met Wim zouden spreken, maar vanaf het begin zijn de gesprekken steeds met ons drie├źn geweest, waardoor Wim ons juist wilde leren om alles tegen elkaar te leren zeggen, dat alle gevoelens er mogen zijn zonder dat er sprake is van de schuld bij de ander neerleggen. En wat is die openheid goed geweest!
Door wat er boven kwam, zijn de gesprekken in het begin soms zeer heftig geweest, maar wat was het leerzaam om alles te leren uitspreken en te leren zien wat er vaak achter de dingen steekt aan onmacht, angst enz.

 

Omdat Wim rust en vertrouwen uitstraalt, ging het als vanzelf om ons hart uit te storten. Tijdens de eerste gesprekken luisterde Wim vooral naar alles wat ons dwars zat, toen we wat verder kwamen leerde Wim ons om ons niet meer blind te staren op wat er gezegd was, maar om weer te zoeken naar wat ons bindt.
Wij hebben van de gesprekken vooral geleerd om open te zijn, niets op te potten, te kijken naar de reden waarom iets gezegd of gevoeld wordt en dat we er allebei mogen zijn met onze verschillen, onze fouten, ons verdriet en gemis. Terwijl we in het begin dachten dat er dingen onherstelbaar beschadigd waren, lukte het Wim al snel om ons te laten zien dat de liefde overwint dwars door alle moeilijkheden heen. We hebben de gesprekken met Wim heel duidelijk als een middel van de Heere gezien, gebruikt als zegen voor ons huwelijk.

 

Bedankt Wim, voor alles, het heeft heel veel voor ons betekend. Ook hartelijk dank voor je persoonlijke en ontroerende gebed waarmee je diverse keren de gesprekken op ons verzoek hebt afgesloten.